- Zaczyn do kompostowania odpadów kuchennych, resztek roślinnych z ogrodu (trawa, chwasty) i innych bioodpadów z gospodarstwa domowego
- Aktywator procesów fermentacji, regeneracji i rewitalizacji środowiska.
- Mikrobiologiczno-organiczny dodatek poprawiający warunki siedliskowe zwierząt i roślin.
Bokashi ProBiotics™ powstaje z otrąb (pszennych i ryżowych) fermentowanych przy użyciu ProBio Emów, EmFarma™, SCD ProBio Original®, melasy z trzciny cukrowej, zdrowej wody, soli kamiennej i pudru ceramicznego. Nie zawiera komponentów modyfikowanych genetycznie i substancji toksycznych. Jest bezpieczny dla życia roślin, zwierząt i ludzi.
Bokashi to słowo pochodzące z języka japońskiego, określające specyficznie przefermentowaną materię organiczną z udziałem tlenowych i beztlenowych mikroorganizmów.
Konsekwentne stosowanie Bokashi ProBiotics™ skutkuje:
- Eliminacją uciążliwych zapachów w kompostownikach, toaletach zewnętrznych, fermentowanych gnojówkach roślinnych, pomieszczeniach zwierząt domowych, wybiegach dla zwierząt.
- Wytwarzaniem wysokiej jakości kompostów z różnorodnej materii organicznej, w tym z odpadków kuchennych.
- Eliminacją gnicia na rzecz fermentacji.
- Poprawą warunków biofizykochemicznych w glebie i eliminacją patogenów glebowych.
- Poprawą krzewienia, siły wzrostu i plonowania roślin.
Bokashi ProBiotics™ należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu.